кадър: Народно събраниеРедактор: Папка с документи от проверката на МВР за

...
кадър: Народно събраниеРедактор: Папка с документи от проверката на МВР за
Коментари Харесай

Бойко Рашков извади папката с подслушваните: Раздавани са бонуси за извънреден труд на хората, които са подслушвали

кадър: Народно заседание

Редактор: 

Папка с документи от инспекцията на Министерство на вътрешните работи за ограничението на гражданските права на 123 души сподели от трибуната на Народното събрание служебният министър Бойко Рашков, който през днешния ден дава отговор на въпроси на депутати по тематиката „ послушване “. Той предложи да връчи досието на депутата от ИБГНИ Николай Хаджигенов, който управлява парламентарната комисия по тематиката.

„ Не искайте от мен да нарушавам закона, както го направиха други “, разяснява Рашков, който за следващ път акцентира, че не може обществено да каже кой е бил подслушван, както и дали има представители на е една или друга партия. Това беше и в отговор на запитване на Българска социалистическа партия дали измежду имената има и такива на техни представители. Служебният вътрешен министър съобщи, че ще даде материалите по формалния път в комисията, ръководена от Хаджигенов.

Хората, които е трябвало да извършват поръчките за нерегламентирано подслушвано, са имали толкоз доста работа, че са били заети непрекъснато. Затова и са получили съществени пари за ексклузивен труд. Това разобличаване направи вътрешният министър Бойко Рашков по време на чуването му в Народното събрание. То бе по искане на ГЕРБ-СДС, като претекстът за викането на вицепремиера в пленарната зала бе многочислените му изказвания за нелегално подслушване на политици, протестиращи и публицисти. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР